Sałatka z awokado, selera naciowego, papryki i pomidorów

Lekka, chrupiąca, pyszna… samo zdrowie, można się nią zajadać bezkarnie…

Składniki

1 dojrzałe awokado
4 łodygi selera naciowego
3-4 małe papryki /pomarańczowa, czerwona/ lub 1 duża
1/2 czerwonej cebuli
garść pomidorków koktajlowych
3-4 łyżki oleju
sok z cytryny
1/2 pęczka kolendry lub bazylii
sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Awokado przekroić na pół, usunąć skórkę i pestkę, pokroić na grubsze półplasterki.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, pomidorki na 4 części, zaś seler w plasterki.

Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny oraz olejem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, po wierzchu posypać posiekaną kolendrą lub bazylią.
Dobrze schłodzić w lodówce przez kilka nawet godzin, by smaki dobrze3 się przegryzły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*