Sałatka ryżowa z tuńczykiem, ogórkiem konserwowym i żółtym serem

Kolejna sałatka ryżowa z tuńczykiem. Może być podana na kolację, jak też stanowić pożywne śniadanie m.in. do zabrania do pracy.
sałatka ryżowa z tuńczykiem  kukurydza serema

Składniki

1 woreczek ryżu
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 puszki kukurydzy
3 ogórki konserwowe
10 dkg żółtego sera
pieprz, sól – do smaku
pęczek szczypiorku lub natki
majonez domowy – ten

Wykonanie

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Kukurydzę osączyć, ogórki i ser pokroić w kosteczkę, dodatek zielony drobno posiekać.
Składniki majonezu wymieszać.
Połączyć wszystkie składniki, doprawić pieprzem i ewentualnie solą, wymieszać i schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*