Sałatkowy mix z czerwoną cebulą, granatem, gruszką i fetą

Sałatkowego szaleństwa ciąg dalszy, bo tak się rozsmakowałam w nich, że … sama nie wiem… może to tęsknota za minionym  już latem, a może oczekiwanie niecierpliwe na wiosnę… i choć namiastka czegoś „zielonego” i „kolorowego” na talerzu?

Składniki

2 spore garście mieszanki sałat /lub jedna ulubiona/
1 czerwona cebula
1/2 granatu /pestki/
1/2 gruszki
1/2 kostki sera feta

Sos – wymieszać
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki przegotowanej wody
1 łyżka miodu
po szczypcie soli i pieprzu

Wykonanie

Sałatę /jeśli trzeba/ porwać na małe cząstki i ułożyć w misce.
Na sałacie ułożyć cebulę pokrojoną w krążki, następnie gruszkę pokrojoną w plasterki lub w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, wierzch posypać pestkami granatu. Tuż przed podaniem polać sosem, posypać grubo zmielonym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*