Polewa bardzo czekoladowa z galaretką I

Bardzo dobra polewa, błyszcząca, smaczna i aromatyczna zarazem, dobrze daje się kroić. Idealna m.in. do serników /cytrynowa, pomarańczowa/, przy czym smak możemy dowolnie zmieniać.

Składniki  

2 czekolady gorzkie lub deserowe
1 galaretka wiśniowa / pomarańczowa / cytrynowa
1.5 szklanki wody /można też użyć mleka/

Wodę zagotować, dodać pokruszoną czekoladę, rozpuścić ,już  nie gotować. Wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać.
Ostudzoną i już prawie tężejącą polewę wylać na ciasto.
Tej polewy często używam do sernika-ładnie się kroi,nie ciągnie się za nożem,pięknie się błyszczy i ma super wiśniowo-czekoladowy smak:)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*