Kotleciki drobiowe siekane…solo

Kotleciki siekane przeważnie robię z jakimiś dodatkami, a to pieczarki, a to warzywa, a to przynajmniej ser żółty, ale dziś będą bez żadnych dodatków. Stąd nazwałam je „solo”. Są również pyszne, do tego bardziej treściwe /to informacja dla mięsożerców/, ale z takiej samej ilości mięsa wychodzi ich nieco mniej, czyli te z dodatkami są bardziej ekonomiczne. Ale kto by patrzył na ekonomię… mają być smaczne i są.
Zachęcam jednak do wypróbowania tych z dodatkami. Są tutaj.
kotleciki drobiowe siekane solo (2)

Składniki

2 piersi z kurczaka /pojedyncze/
1 jajko
3 łyżki majonezu
3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej
3-4 łyżki śmietany /lepiej słodkiej/
1 mała cebulka
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
natka z pietruszki /sporo/
kotleciki drobiowe siekane solo

Wykonanie

Piersi kurczaka oczyścić i bardzo drobno pokroić /posiekać/. Cebulę i natkę również drobno posiekać.
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia smażyć kotlety na małym ogniu na złoty kolor.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*