Pasta z jajek wiosenna

Wiosna to moja naj… naj… pora roku. Uwielbiam ten czas, kiedy wszystko budzi się do życia i dookoła jest taki….. zielono mi!
Lubię też ten czas, bo w kuchni mogę już korzystać z różnych nowalijek. Wprawdzie obecnie nastały takie czasy, że to co u nas wyrasta z gruntu w postaci tzw. nowalijek w sklepach dostępne jest praktycznie cały rok, a jednak… co rodzime to rodzime, co nasze to nasze. Korzystając zatem z tych dobroci, które już urosły u nas, zrobiłam pastę do chleba na bazie jajek, z dodatkiem rzodkiewki i świeżutkiego, zieloniutkiego szczypiorku.
 

Składniki

2 jajka ugotowane na twardo
5 rzodkiewek
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu wege
sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Jajka drobno posiekać lub rozgnieść widelcem.
Rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach. Szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, wymieszać. doprawić do smaku i… zajadać z pajdą świeżutkiego chleba.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.