Letnia przekąska z pieczarek i cukinii

Lekka przekąska z dwu moich ulubionych składników, bo cukinię uwielbiam, a pieczarkami też nie pogardzę.
Taka przekąska może być dodatkiem do innych dań, ale w okresie letnim może też stanowić samodzielny, lekki posiłek. Takie dania to ja latem lubię najbardziej.

Składniki

250 g pieczarek
1 mała cebula
1 mała lub pół średniej cukinii
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżki oleju
1 łyżka masła
sól, pieprz

Wykonanie

Pieczarki i cukinię pokroić w grubsze półplasterki, cebulę w piórka, natkę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę,  następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko razem kilka minut, po czym dodać masło i dorzucić cukinię. Smażyć, aż cukinia będzie miękka i lekko się zrumieni. Na koniec doprawić solą, pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.