Jaja faszerowane tuńczykiem

Chciałam faszerowane inaczej niż zwykle i są…
jaja-faszerowane-tuńczykiem

Składniki

6 jajek
1/2 pęczka szczypiorku, koperku lub natki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym*)
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy lub 1 łyżka chrzanu
sól i pieprz do smaku
jaja-faszerowane-tuńczykiem

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo, obrać i podzielić na połówki. Wyjąć żółtka i rozdrobnić je np. widelcem. Dodać do nich tuńczyka, majonez i musztardę oraz drobno pokrojony szczypiorek/koperek/natkę pietruszki. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Powstałą masą napełnić białka.
Można jedno całe żółtko odłożyć i potem wykorzystać go do dekoracji.

jaja-faszerowane-tuńczykiem

*) zamiennie można użyć łososia w sosie własnym z puszki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*