Brokuły z serem feta i migdałami

Przystawka lub jak ktoś woli sałatka dla wielbicieli brokuła. Ja lubię i brokuła i ser feta, wolę jednak polane jogurtem z czosnkiem czyli sosem I. Zdjęcie nie wyszło dobrze, robione wieczorem, widać światło nie było odpowiednie, ale ze mnie kiepski fotograf.

Składniki

  1. Moja,a właściwie nasza ulubiona przystawka.Nie ma imprezy ani żadnego święta bez niej.Raz nie zrobiłam,a ile było pytań dlaczego nie…Zawsze robię z sosem czosnkowym,kiedyś pokuszę się na Twoją drugą wersję sosu 😉 Pozdrawiam.

  2. Jako,że obie lubimy brokuły mam jeszcze pytanie do zacnej gosposi 🙂 Jak długo gotować brokuła,bo zawsze mam z tym problem…raz wyjdzie za miękki,a raz za twardy,ale mimo to przystawka zawsze wszystkim smakuje.Doradź,proszę kochana Almanko w tej sprawie 😉

  3. Witam prawie o północy, ale były wcześniej kłopoty z internetem.
    Brokuły najlepiej gotować na parze /ok.4-5 min./.
    Ja jestem jednak chyba za leniwa, bo nie chce mi się w to bawić, więc gotuję w wodzie lekko osolonej /1łyżeczka soli/1 l wody/, z odrobiną cukru. Różyczki brokuła wkładam do wrzącej wody „zielonym” do góry, gotuję pod przykryciem też ok. 5 min./sprawdzam patyczkiem do szaszłyków, bowiem gdy są większe różyczki to trzeba czas wydłużyć o 1-2 min./, natychmiast wykładam na sito i przelewam szybko zimną wodą /na sicie/, po czym zostawiam do odsączenia.
    Pozdrawiam. Miłego weekendu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*