Brokuły z serem feta i migdałami

Przystawka lub jak ktoś woli sałatka dla wielbicieli brokuła. Ja lubię i brokuła i ser feta, wolę jednak polane jogurtem z czosnkiem czyli sosem I. Zdjęcie nie wyszło dobrze, robione wieczorem, widać światło nie było odpowiednie, ale ze mnie kiepski fotograf.

Składniki

3 myśli nt. „Brokuły z serem feta i migdałami

  1. Moja,a właściwie nasza ulubiona przystawka.Nie ma imprezy ani żadnego święta bez niej.Raz nie zrobiłam,a ile było pytań dlaczego nie…Zawsze robię z sosem czosnkowym,kiedyś pokuszę się na Twoją drugą wersję sosu 😉 Pozdrawiam.

  2. Jako,że obie lubimy brokuły mam jeszcze pytanie do zacnej gosposi 🙂 Jak długo gotować brokuła,bo zawsze mam z tym problem…raz wyjdzie za miękki,a raz za twardy,ale mimo to przystawka zawsze wszystkim smakuje.Doradź,proszę kochana Almanko w tej sprawie 😉

  3. Witam prawie o północy, ale były wcześniej kłopoty z internetem.
    Brokuły najlepiej gotować na parze /ok.4-5 min./.
    Ja jestem jednak chyba za leniwa, bo nie chce mi się w to bawić, więc gotuję w wodzie lekko osolonej /1łyżeczka soli/1 l wody/, z odrobiną cukru. Różyczki brokuła wkładam do wrzącej wody „zielonym” do góry, gotuję pod przykryciem też ok. 5 min./sprawdzam patyczkiem do szaszłyków, bowiem gdy są większe różyczki to trzeba czas wydłużyć o 1-2 min./, natychmiast wykładam na sito i przelewam szybko zimną wodą /na sicie/, po czym zostawiam do odsączenia.
    Pozdrawiam. Miłego weekendu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*