Tatar ze śledzia i awokado

Błąkała mi się połówka awokado, na którą jakoś nie miałam zbytniej ochoty. I wtedy przyszło mi do głowy, by połączyć ją ze śledziem. Tak też zrobiłam, a potem zjadłam ze smakiem z domowym chlebem, upieczonym z nasionami chia.

Składniki

2 filety śledziowe /u mnie wiejskie/
1/2 awokado
ćwiartka małej cebuli
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka majonezu
pieprz, ewentualnie sól do smaku
natka pietruszki /dodałam suszoną/

Wykonanie:

Awokado wydrążyć, pokroić w małą kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę i śledzie pokroić w drobną kosteczką. Natkę posiekać.
Wymieszać wszystkie składniki i chwilę schłodzić. A potem… już zajadać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*