Surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami

Trochę inna wersja surówki… lekko słodka, lekko ostra...

Składniki

1 kapusta pekińska /średnia/
puszka brzoskwiń
garść rodzynek
sól, pieprz

sos
100 ml oleju
100 ml soku z brzoskwiń
2 łyżeczki octu
2 łyżeczki musztardy stołowej /miodowej
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
1 łyżeczka oleju z chilli

Wykonanie

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić, aby zmiękły, a następnie odcedzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
W osobnej miseczce połączyć składniki sosu, polać nim sałatkę i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*