Kotlety z boczniaków

Miałam pomysł na danie z boczniaków, ale tych akurat nie było w sprzedaży, teraz są, więc nabyłam, ale… uciekło mi z głowy, co chciałam zrobić. Więc zrobiłam kotlety… są wyśmienite, dla mnie lepsze niż schabowe.

Składniki

250 g boczniaków

2 jajka
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
sól, pieprz
2 łyżki oliwy/oleju
czosnek granulowany
pół pęczka koperku
1 łyżeczka papryki słodkiej

bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie

Jajka roztrzepać widelcem ze śmietaną, dodać oliwę, czosnek, sól, pieprz, koper, paprykę.
.
Boczniaki delikatnie rozbić pod folią. Moczyć w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*