Tosty z szynką i serem

Proste, a jakie pyszne, wręcz prawie królewskie śniadanie.

Składniki /na 1 tost/

2 kromki pieczywa tostowego /u mnie pełnoziarnistego/
1 plaster szynki /u mnie konserwowa/
2 plasterki żółtego sera
miękkie masło

Wykonanie

Na jednej kromce pieczywa ułożyć plasterek sera, na nim szynkę, a na niej drugi plasterek sera. Przykryć drugą kromką chleba. Z wierzchu kanapkę posmarować masłem /tylko z jednej strony/.

Patelnię rozgrzać na średnim gazie, położyć tosta stroną z masłem do dołu, lekko docisnąć.
Gdy spód się zrumieni, posmarować teraz górną stronę masłem, odwrócić i usmażyć tą drugą stronę do zarumienienia i roztopienia sera. I zajadać z czym kto lubi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.