Łazanki z młodą kapustą

Naszło mnie dziś na łazanki. Ochota była tak wielka, że zamiast z makaronem typu „łazanki”, których akurat nie miałam w domu, zrobiłam je ze „świderkami”. Wyszło i tak pysznie.
łazanki z młodą kapustą

Składniki

1/2 paczki makaronu „łazanki” /ok. 250 g/
1 mała główka młodej kapusty
2 cebule
laska kiełbasy podwawelskiej
sól czosnkowa, pieprz, kminek mielony /szczypta/

Wykonanie

Makaron ugotować na pół miękko z dodatkiem kilku kropli oleju, odcedzić.

Kapustę poszatkować i ugotować w małej ilości lekko posolonej  wody.

Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę lub półplasterki i podsmażyć na rumiano na oleju, po czym dodać odciśniętą z wody kapustę, przyprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem /pieprzu sporo, ma być pikantne/, przesmażyć jeszcze razem. Połączyć z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*