Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Praktycznie pasuje do wszystkiego, do tego jest szybka i pyszna i … taka chrupiąca.
Nie miałam czerwonej papryki, a tylko żółtą i zieloną, więc dla koloru starłam troszkę marchewki.
 

Składniki

1 mała główka kapusty pekińskiej
po 1/2 strąka papryki czerwonej i żółtej
pęczek szczypiorku
3 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz

Wykonanie

Kapustę pekińską oczyść i dość drobno poszatkować /kroję wzdłuż na 4 części i szatkuję/..
Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Szczypiorek posiekać.
Składniki surówki umieścić w salaterce, wymieszać.
Z oleju, soku z cytryny, musztardy i miodu przygotować sos. Polać nim surówkę, wymieszać, doprawić do smaku.

Jeden komentarz do “Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.