Jaja faszerowane bardzo wiosenne

Takie jaja idealnie wpisują się w wiosenne klimaty i wielkanocne nastroje. Patrząc na nie chciałoby się zanucić …zielono mi…
No i bardzo ładnie się prezentują na stole w sąsiedztwie baranka, kurczaków, pisanek czy kraszanek. Ale i na inne okazje sprawdzą się znakomicie, bo są po prostu smaczne.
jaja faszerowane wiosenne

Składniki

5 jajek
5 łyżek sera żółtego /startego na drobnych wiórkach/
spory pęczek szczypiorku /można zastąpić rzeżuchą/
5 łyżek  majonezu /u mnie Domowy majonez na bazie śmietany/
sól i pieprz – do smaku

do ewentualnej dekoracji – do wyboru rzodkiewka lub papryka żółta/czerwona
jaja faszerowane wiosenne

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo i podzielić wzdłuż na pół.
Żółtka wyjąć i rozetrzeć, dodać starty ser i majonez – dokładnie wymieszać. Dodać szczypiorek drobno posiekany /ok.2/3 dać do farszu, 1/3 zostawić/ oraz do smaku sól i pieprz.

Masą napełniać połówki jajek, układać na półmisku, posypując pozostałym szczypiorkiem. Dowolnie udekorować.
jaja faszerowane wiosenne (5)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*