Surówka z rzodkiewki

Pyszna i prawdziwie wiosenna. Mnie pasuje do wszystkiego.

Składniki

1 pęczek rzodkiewki
2 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
ulubiona zielenina np. szczypiorek, koperek lub natka pietruszki

Wykonanie

Rzodkiewki pokroić, skropić sokiem z cytryny, oliwą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać jogurt i śmietanę i dobrze całość wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Rzodkiewkę można też zetrzeć na grubych oczkach, a ponadto można dać 3 łyżki jogurtu pomijając śmietanę, a do smaku dodać jeszcze 1 łyżeczkę miodu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.