Pasta z awokado z czerwoną cebulą i pomidorem

Idę za ciosem i następna propozycja przygotowania pasty z awokado… też pyszna…

Składniki

1 awokado
1/2 czerwonej cebuli
1/2 pomidora /bez pestek/
pasta chili / inna ostra przyprawa
sok z cytryny
kolendra lub natka pietruszki
sól

Wykonanie

Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ z łupiny. Natychmiast skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Rozgnieść widelcem.

Z pomidora usunąć środek /miąższ z pestkami/ i pokroić w drobną kostkę.
Podobnie drobniutko posiekać cebulą.

Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku pastą chilli, ewentualnie solą, dodać natkę kolendry /pietruszki/.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*