Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Zrobiłam farsz do  pierożków – Kruche pierożki pieczone z całej porcji farszu do pierogów –Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami. W konsekwencji farszu mi zostało i trzeba było go jakoś zagospodarować. Padło na kapuśniaczki, a ponieważ ciasta nie miałam i nie chciało mi się specjalnie robić, zrobiłam je z ciasta francuskiego, które zawsze prawie mam w rezerwie.
kapuśniaki z ciasta franc.

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
farsz jak do pierogów z kapustą /można użyć innego farszu/
kapuśniaki z ciasta franc.

Wykonanie

Ciasto rozpakować, rozłożyć, przekroić wzdłuż na pół, wyłożyć farsz, zrolować i pokroić na małe kawałki. Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać kminkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st.C przez ok. 25-30 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*