Sałatka /po/wielkanocna – jajeczno-groszkowa-porowa

Sałatka w sam raz na Wielkanoc – lekka, szybka, w kolorach wiosny. No, smaczna też, to już poza dyskusją. Ale po Wielkanocy też smakuje. A skoro wcześniej inna wypchnęła ją z kolejki, to jest teraz.

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
mała puszka groszku konserwowego
1/2 małego pora
1 mała czerwona cebulka
sól, pieprz
majonez

Wykonanie

Jajka pokroić w kostkę.
Por i cebulę pokroić bardzo drobno.
Groszek odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć w misce, dodać majonez oraz pieprz i sól do smaku, wymieszać i schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*