Ciastka francuskie z serem i dżemem

Szybkie i pyszne ciasteczka, w sam raz do popołudniowej kawy..

Składniki

1 op. gotowego ciasta francuskiego
12 łyżeczek dżemu /u mnie smażone węgierki/
12 łyżeczek serka kremowego np.mascarpone lub kanapkowy

dodatkowo:
1 jajko
1 łyżka mleka

Wykonanie

Ciasto wyjąć wcześniej z lodówki na ok. 2 godz. po czym podzielić go na kwadraty (np. 12).
Naciąć rogi lub pozostawić całe kwadraty. Na środek każdego kwadratu kłaść po 1 łyżeczce sera i 1 łyżeczce dżemu.  Następnie rogi składać do środka i delikatnie sklejać

Jajko rozmącić z mlekiem i posmarować ciastka.
Piec przez ok. 25 minut w temperaturze 180-190 st.C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.