Surówka ze szpinaku

Bardzo lubię szpinak, jestem wprost jego wielką fanką i smakoszką, ale żeby jeść na surowo? a jednak… i też pyszny i też warto spróbować.

I.
pęczek szpinaku
pęczek rzodkiewki
2 jajka na twardo
koperek, szczypiorek
sos:
1 łyżka wody
2 łyżki octu
3 łyżki oleju
cukier, sól, pieprz
surówka ze szpinaku I

Szpinak pokroić, dodać do tego startą rzodkiewkę i  jajka na twardo, pokrojony koperek i szczypiorek, dodać sos, doprawić  cukrem, solą i pieprzem do smaku.

II.
pęczek szpinaku
2-3 pomidory
1-2 ząbki czosnku /albo zielony szczypior czosnku/
oliwa
sól, pieprz
surówka ze szpinakiem II

Liście szpinaku porwać, dodać pomidory pokrojone w kostkę, przeciśnięty czosnek , oliwę oraz do smaku sól i pieprz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*