Śledzie z białym serem

W poprzednim okresie jesienno-zimowym szalałam wprost ze śledziami… jadłam je bardzo często, były okresy, że nawet codziennie. Teraz wracam do ich konsumpcji, chociaż temperatura raczej letnia, ale w końcu już listopad, więc czas najwyższy przywrócić ich spożywanie.
Dziś będą śledzie z białym serem.
Inspiracją stał się przepis, którego autorką jest  renataz36.
śledzie z białym serem

Składniki

25 dag białego, mielonego sera /użyłam mielonego w kostkach z Biedronki/
0,5 kg filetów śledziowych /użyłam śledzie wiejskie w oleju/
2-3 średnie cebule
2-3 łyżki majonezu /u mnie śmietana z dod. musztardy, cukru, soli, pieprzu/
szczypiorek /pęczek/
rzodkiewka /pęczek, ale można pominąć/

Wykonanie

Śledzie pokroić dowolnie. Cebulę posiekać drobno. Wymieszać ser i majonez. Połączyć wszystkie składniki, doprawić jeszcze do smaku, dodać pokrojony szczypiorek. Całość wymieszać i schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*